Taiwan - det andet Kina

26. februar - 8. marts 2020

Udskriv printervenlig PDF-version

Mange har gennem de sidste 25-30 år besøgt Kina – riget i Midten. Men i den sydlige del af det kinesiske hav ligger det andet Kina, som de færreste vesterlændinge kender til: Taiwan, der siden revolutionen i Kina i 1949 har været uafhængig, selv om man ikke siger det højt. På denne rejse tager en lokal engelsktalende guide os med hele øen rundt, hvor vi ikke blot oplever de store seværdigheder, men også får et indblik i Taiwan ”bag facaden” –  taiwanesernes dagligdag og levevis.

Taiwan er med ca. 36.000 km2 på størrelse med Jylland og Sjælland og har ca. 23 mio. indbyggere, hvoraf et lille mindretal, ca. 500.000 udgør den oprindelige befolkning. Dvs. langt størstedelen stammer fra det kinesiske fastland – primært fra det sydlige Kina. Taiwan er en langstrakt ø ligesom fx Gotland og har en bjergryg på østsiden, der beskytter mod Stillehavet og en slette på den vestlige side mod det kinesiske hav.

Efter Maos sejr i 1949 flygtede nationalistregeringen med Chiang Kai-Shek og ca. 2 mio. soldater til Taiwan og var frem til 1971 anerkendt som repræsentant for Kina. De 2 ”Kinaer” anerkender ikke hinanden som nationale stater men har udviklet et intenst økonomisk samarbejde ligesom der er mange fly- & skibsforbindelser mellem Kina og Taiwan.

Det andet Kina er faktisk et eksempel på, hvordan to meget forskellige politisk-økonomiske systemer kan udvikle sig og samarbejde til gavn for alle parter – på trods af forskellighederne.

       17.990,- kr.

Program:

Onsdag d. 26. februar
Kl. 13.15        Afrejse fra København med Air China til Beijing

Torsdag d. 27. februar
kl. 05.20        Ankomst Beijing Capital
kl. 08.30        Afrejse fra Beijing
kl. 11.40        Ankomst Taipei – efter pas- og toldkontrol transfer fra lufthavn til Taichung, ca. 3 times kørsel fra lufthavnen. Hotelindkvartering. Resten af dagen fri til at hvile sig.

Fredag d. 28. februar
I Taichung besøger vi Taiwans nationale kunstmuseum – et rigtigt interessant museum også selv om man ikke er kunstfanatiker!

Herfra videre til Sun Moon Lake, Taiwans største sø – hvis bred på den ene side minder om solen og på den anden side om månen. Oprindeligt lå 2 templer ud til søen, men pga. et dæmningsprojekt blev disse flyttet i 1938 og siden blev det ene tempel, Wen Wu udvidet og renoveret. Der bliver også lejlighed til en sejltur på Sun Moon Lake inden indkvartering og middag.

Lørdag d. 29. februar
Vi forlader Sun Moon Lake med kurs mod Tainan, grundlagt af hollænderne i 1600-tallet og i ca. 200 år frem til 1893 Taiwans hovedstad. Her ligger det gamle Anping Fort, bygget af hollænderne i 1600-tallet, der med fortets geografiske placering kunne kontrollere (og tjene på) handlen mellem de spanske og portugisiske kolonier og Japan. Efter 38 år blev hollænderne dog smidt på porten af kineserne.

Vi besøger også Chikana Tower, det første kinesiske tempel bygget efter at hollænderne var fordrevet. Har igennem tiden haft forskellige funktioner indtil det i 1971 blev bragt tilbage til sin oprindelige stand og renoveret. Det nærliggende Confucius Temple - også kaldet ”Kundskabens Tempel” - er en kombination af et tempel og en slags skole, hvor intellektuelle kunne blive undervist. Deraf navnet ”First Academy of Taiwan”.

Overnatning i Tainan

 

Anping Fort Tower

 

Confusius Tempel

Søndag d. 1. marts.
Om formiddagen besøger vi Lotus Pond, en kunstig sø omkredset af templer og pagoder og kendt for sine lotus planter. Vi besøger også Ten Drum Cultural Village, en 5 ha stor sukkerfabrik fra japanernes tid på øen, som nu bliver anvendt som kulturcenter men også som et slags museum.

Om eftermiddagen må vi gøre os klar til at gå i kloster, når vi besøger Fo Guang Shan det største buddhistiske kloster i Taiwan. Et imponerende bygningsværk som kan give stof til eftertanke. Klosteret blev påbegyndt i 1967 og dækker i dag et område på mere end 130 ha. En munk (fra Østrig?) viser os rundt og sørger for os på sin helt specielle måde – vi skal nemlig både spise aftensmad og overnatte i klosteret.

Mandag d. 2. marts

Efter en god nats klostersøvn skal vi krydse øen fra vest mod øst. Undervejs besøger vi Maolin National Scenic Area, et område med øens oprindelige folk.  

Herfra fortsætter vi til Taitung distriktet på østkysten, hvorfra vi kan nyde udsigten over Stillehavet. Sidst på dagen ankomst til Chihpen, der med sine varme kilder indbyder til afslapning og velvære. Det trænger vi sikkert til.

 

Tirsdag d. 3. marts
En dag i den storslåede natur: Vi følger Taiwans østkyst gennem flotte bjergområder, storslåede bugter og vige, kører gennem dale med risdyrkning og småbyer til Taroko National Parken, der er beliggende ca. midt på øen.

I Taroko får vi 2 nætters ophold i et feriekompleks blandt øens oprindelige befolkning kaldet Leader Village. Her er de positive overraskelsers tid ikke forbi – og der er tid til at samle kræfter til de sidste dages program.

 

Onsdag d. 4. marts
Vi bruger noget af dagen på en rundtur i nationalparken, hvor vi bl.a. ser kløfter, vandfald, grotter og et rigt fugleliv. Om eftermiddagen bliver der tid til afslapning.

Torsdag d. 5. marts
Vi forlader Taroko med kurs mod Taipei. Undervejs besøger vi Yeliu Geo Park, et helt specielt klippeområde, beliggende ved kysten nord for Taipei. Nogle kalder det et af verdens vidundere og med de mange særprægede klippeformationer er der måske noget om snakken.

 

Herfra videre til den gamle guldmineby Jiufen. Byen ligger godt gemt på skråninger og var kendt for sin guldminedrift i første halvdel af 1900-tallet under japanernes besættelse af Taiwan. Efter at have ligget i tornerosesøvn i mange år, er byen nu livet op igen og er et populært turistmål.

 

Herfra videre til Taipei, hovedstaden og vores sidste destination i Taiwan.

Fredag d. 6. marts
Forhåbentlig veludhvilede og oven på en god morgenmad begiver vi os ud på en heldagsrundtur med vores lokale, engelsktalende guide. Dagen begynder med et besøg på det Nationale Paladsmuseum, der med små 700.000 objekter dækker Kinas historie gennem 10.000 år. Museet er grundlagt i Beijing i 1925, men har pga. den japanske besættelse og senere hen borgerkrigen, ført en omtumlet tilværelse. De vigtigste objekter blev flyttet til Taiwan før Mao’s sejr – langt de fleste blev returneret til det oprindelige museum i Beijing.

 

Mulighed for besøg i 101 Tower, som er verdens næsthøjeste bygning indviet nytårsaften 2004. Verdens hurtigste elevator bringer os til observationsdækket på 89. etage på 39 sekunder! Entre: 20 US$ pr. person. 101 Tower ligger selvfølgelig i forbindelse med et indkøbscenter, så her bliver der også frokoststop, fx kan man besøge Dintaifung, en restaurantkæde, der specialiserer sig i ”Dumplings”, dvs. små dejpakker med forskelligt slags fyld – kød, grøntsager eller en kombination af begge. Disse dampes i en bambuskurv, og serveres herefter som en hovedret evt. med ris eller i en suppe. Spændende og anderledes!

Dagen sluttes af med et besøg i CKS Memorial Hall, et mausoleum til ære for Chiang Kai-Shek, hærleder, præsident og til sin død enehersker over Formosa-Kina, det daværende navn for Taiwan. Først efter hans død i 1975 overgik Taiwan til et demokratisk system efter vore normer.

Lørdag d. 7. marts
Dagen er fri til egne oplevelser og evt. indkøb. Værelset skal være rømmet ved middagstid, men bagagen kan opbevares indtil afrejsen sidst på eftermiddagen. Undervejs mod lufthavnen spiser vi middag inden hjemrejsen påbegyndes.
Kl. 18.45       Afrejse fra Taipei med Air China mod Beijing
ca. 22.20       Ankomst Beijing Capital

Søndag d. 8. februar.
Kl. 02.55       Afrejse fra Beijing mod København
ca. 06.00       Hjemkomst København
Alle tider er lokaltider – Ret til ændringer forbeholdes

Pris pr. person:

  • Grundpris i dobbeltværelse:                    17.990,- kr.
  • Tillæg for enkeltværelse:                           3.600,- kr.

Grundprisen inkluderer

  • Flytransport København-Taipei/retur på økonomiklasse
  • 10 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad
  • 4 måltider under opholdet i Taiwan (frokost eller middag)
  • Alle nævnte udflugter inkl. entreer
  • Lokal engelsktalende guide
  • Dansk rejseleder
  • Alle obligatoriske afgifter

Grundprisen inkluderer ikke: Evt. yderligere måltider & entreer på egen hånd, drikkevarer og drikkepenge.

Praktiske oplysninger

Tilmelding: Via vores hjemmeside https://www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket, på tlf. 6914 1300 eller via e-mail til rejsmed@fogtrejser.dk. Herefter fremsendes faktura på depositum 5.000,- kr. pr. person + evt. sygdomsafbestillingsforsikring, der betales ved modtagelsen. Restbeløbet faktureres til betaling 61 dage før afrejsen. Prisen for rejsen er udregnet på basis af kursen på US$ d. 22. august 2019.

Afbestilling: Se vore almindelige betingelser med følgende ændring:  Ved afbestilling senere end 61 dage før afrejsen ydes ingen refusion. Derfor bør du sikre dig en sygdomsafbestillingsforsikring. Tegnes som hovedregel billigst gennem eget forsikringsselskab.

Rejseforsikring: Det er påkrævet at have en rejseforsikring, der dækker sygdom & hjemtransport. Inden afrejse bedes oplyst policenummer og selskab. Har du ikke en sådan, anbefaler vi en årsrejseforsikring, hvis du rejser mere end en gang om året. Spørg dit selskab.

Pas/visum: Kopi af gyldigt pas bedes fremsendt ved tilmelding. Som dansk statsborger kræves ikke visum. Pas skal dog være gyldigt i min. 6 måneder efter ankomst til Taiwan.

Valuta: I Taiwan anvendes Taiwan $ (TWD). 1 DKK = 5 TWD. US$ kan medbringes som reserve. TWD kan veksles hjemmefra bl.a. i Forex. Betalings- & kreditkort kan benyttes på hoteller, i stormagasiner og i de fleste forretninger. Hæveautomater forefindes.

Flyrejsen: Flyvningerne til og fra Taiwan foregår som udgangspunkt med Air China via Beijing. Der må medbringes 23 kg bagage og 5 kg håndbagage. Der tages dog forbehold for ændret flyrute.

Indkvartering: Undervejs bor vi på gode, mellemklassehoteller (3- el. 4-stjerner) på værelser med bad/brus. Morgenmad er inkluderet. Dog bor vi en enkelt nat i kloster med hotelstandard.

Enkelte af hotellerne har swimmingpool med varme kilder, så husk badetøj!

Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves enkeltværelsestillæg – også såfremt den ene af personerne melder fra fx p.g.a. sygdom.

Vejret: Gennemsnitstemperaturen i Taipei i marts måned er ca. 17 grader dvs. det samme som i København i juli måned. Dog lidt mere våd – derfor anbefales det at medbringe regntøj og/eller paraply.

Strømforsyning: 110 volt, US-adapter kan som oftest anvendes.

Drikkepenge: Afsæt 40 US$ i drikkepenge til vores lokale guide og chauffør. Derudover er drikkepenge ikke meget mere udbredt end i Danmark. Men ”keep the change + lidt” gør sjældent skade!

Rejsen arrangeres i.h.t. vore almindelige betingelser der fremsendes sammen med faktura.