Skotland efter Brexit, inkl. Isle of Arran

         

 

Med Henrik Bach Mortensen til

Skotland efter Brexit

Inkl. Isle of Arran

25. - 29. juni 2023

Udskriv printervenlig PDF-fil:

Søndag d. 25. juni

Kl. 11.20               Mødetid Københavns Lufthavn, Terminal 2

Kl. 13.20               Afrejse fra København med easyJet

Kl. 14.20               Ankomst Edinburgh – efter pas- og toldkontrol tager eb lokal guide os med på byrundtur i Edinburgh, Skotlands hovedstad og næststørste by, hvor vi ser både Old Town og New Town. Efter byrundturen hotelindkvartering efterfulgt af middag.

 

Mandag d. 26. juni

Efter morgenmaden kører vi til det moderne, nye skotske parlament, der ligger lige overfor det kongelige residens i byen. Møde med medlemmer af Scottish Liberal Democrats med fokus på Skotlands særlige politiske situation i lyset af Brexit og spørgsmålet om uafhængighed.

Efter en rundvisning mulighed for frokost i parlamentets cafe.

Kl. 13.30    Forlader vi Edinburgh og kører til Edinburghs diametrale modsætning, Glasgow, Skotlands største by og af nogle kaldet hjemstedet for industrialiserings vugge. Efter mange års forfald fra 1970’erne og frem har byen igen rejst sig som en fugl Fønix. En lokal guide tager os med på Glasgows rejse – fra grundlæggelsen i det 6. århundrede op til i dag. 

Efter en lang og spændende dag indkvarteres vi på et hotel beliggende (syd)vest for Glasgow, hvor aftensmaden venter.

 

Tirsdag d. 27. juni

Heldagsudflugt til Isle of Arran inkl. færgeoverfart. Rundtur på Arran, der af mange omtales som en miniudgave af Skotland, hvor alle afskygninger af den skotske natur med bjerge, skove og vand til whiskydestillerierne er repræsenteret på bedste vis.

Efter rundtur på øen afsluttes med ophold i hovedbyen Brodick, hvor der bliver mulighed for besøg i Brodick Garden and Country Park, der bl.a. er kendt for sin store afdeling med rododendron.

Sidst på eftermiddagen tager vi færgen tilbage til fastlandet og er tilbage på vort hotel til aftensmaden – evt. i selskab med lokale medlemmer af Scottish Liberal Democrats.

 

Onsdag d. 28. juni

Efter morgenmaden kører vi mod nord gennem Loch Lomond National Parc til Campbell klanens slot, Inveraray Castle, et af Skotlands flotteste slotte, der i dag tilhører d. 13. Hertug af Argyll. En rundvisning på slottet slutter tilfældigvis i slottes café, hvor man for egen regning kan nyde hjemmebag og kaffe/te eller en suppe med sandwich.

Vi fortsætter til Storbritanniens største sø, Loch Lomond, beliggende ved indgangen til det skotske højland. Her sejler vi ca. 1 time fra Luss til Balloch, hvor bussen venter på os. 

Efter en afslappende tur på søen er det tid til noget seriøst! Vi slutter dagens program af med et besøg på Glengoyne Destillery, der begyndte som hjemmebrænderi i 1820 og blev ”officielt” i 1833. Vi bliver introduceret til produktionen af de gyldne dråber og smager på varerne.

Efter en lang dag med masser af frisk luft og indtryk er det tid til rejsens sidste overnatning i landlige omgivelser nær Trossachs National Park. Middag inkluderet.

 

Torsdag d. 29. juni

Efter morgenmaden besøger vi Stirling, en gammel middelalderby bygget op omkring Stirling Castle. Byen var tidligere Skotlands hovedstad, siges at binde det skotske højland og lavland sammen (kaldes Skotlands hjerte) og har været centrum for mange kampe op igennem historien.

Ca. 14.30     Transfer fra Stirling til Edinburgh Lufthavn

Kl. 17.35    Afrejse fra Edinburgh med Norwegian

Ca. 20.20    Hjemkomst Københavns Lufthavn

 

Alle tider er lokaltider – Ret til ændringer forbeholdes.

 

Priser pr. person:

Grundpris i dobbeltværelse:                           9.195,- kr.

Medlemsrabat:                                               900,- kr.

Tillæg for enkeltværelse:                                1.610,- kr.

Tillæg pr. kuffert (20 kg) t/r:                           600,- kr.

Grundprisen inkluderer:

  • Flytransport København-Edinburgh/retur
  • Bustransfers og -udflugter i.h.t. program
  • 4 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad
  • 4 måltider i.h.t. program
  • Dansk rejseleder
  • Lokale guider, hvor nævnt
  • Entre udgifter i.h.t. program
  • Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Grundprisen inkluderer ikke: Yderligere måltider og entreer samt drikkevarer.

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling: Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Som medlem af Venstre får du rabat på rejsen - husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk.

Efter modtagelse af din tilmelding fremsender vi faktura på depositum, 2.000 kr. samt evt. sygdomsafbestillingsforsikring. Restbeløbet faktureres til betaling 61 dage før afrejsen.

 

Bemærk: Deltagelse forudsætter at deltageren er vaccineret mod COVID-19 og at alle lokale regler vedr. COVID-19 følges undervejs.

 

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Norden. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport skal derfor tegnes inden afrejsen. Kontakt dit forsikringsselskab eller spørg Fogt Rejser. Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes (gælder også i UK).

 

Flyrejsen: Ud- og hjemrejse er baseret på de flyafgange, der var tilgængelige februar 2023. Der tages derfor forbehold for fly- og evt. efterkommende prisændringer.

 

Hotelkvalitet: Undervejs bor vi på gode 3-stjernede hoteller. Alle værelser med bad/douche, hårtørrer, sikkerhedsboks, radio/tv og wi-fi.

 

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

 

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser, der vedlægges faktura.