Oktober Solskinsøen Bornholm

   

16. - 19. oktober 2020

Udskriv printervenlig PDF-version

Da Gud skabte verden, havde han til sidst en lille klump ler tilbage med sten og klipper. Han tænkte, han bare ville smide den i havet – det gjorde han så: Midt ude i Østersøen.

Den lille klump blev til noget ganske særligt: En rå, klippeindrammet natur med krogede landsbyer og brostensbelagte torve. Men det er ikke kun det, der gør Bornholm til noget ganske særligt. Øen har sjæl og stemning som få andre steder.

Programmet er tilrettelagt således, at det både kan friste førstegangsbesøgende og gæster, der har været på Bornholm flere gange. Lokale kræfter hjælper til, således at vi ikke blot ser de sædvanlige udflugtsmål, men også mødes med bornholmere, der kan berette om såvel Bornholms historie som om Bornholm i dag.

Under vort ophold bor vi på det hyggelige Hotel Balka Søbad, som er beliggende 200 m fra Balka Strand på det sydøstlige Bornholm. Hotellets værelser er alle med egen terrasse eller balkon. Hotellet serverer et overdådigt morgenbord og køkkenet er kendt for sin gode mad, der i stort omfang er baseret på lokale råvarer. Endelig forefindes en hyggelig bar/lounge, hvor man kan mødes i godt selskab.

Der er således lagt op til en fornøjelig rejse til Østersøens og Danmarks perle!

Fredag d. 16. oktober

Kl.  8.00        Afrejse fra Olesens Busser, Hobrovej 172, Støvring - mulighed for parkering! Udrejse  via Storebælts- og Øresundsbroen ti lYstad. Undervejs mod København mulighed for påstigning i h.t. nærmere aftale.

Kl. 13.30        Afrejse fra Ølby st.

Kl. 14.00        Afrejse fra Københavns Lufthavn, turistbusparkering ved terminal 3

Kl. 16.30        Afrejse fra Ystad med Bornholmslinien

Ca. 17.50       Ankomst Rønne – herfra videre til Hotel Balka Søbad

Ca. 18.45       Efter ankomst indkvartering og fælles middag

 

Lørdag d. 17. oktober

Vi begynder dagen i Nexø, hvor en lokal ildsjæl fortæller om Østbornholms hovedstad, der igennem tiderne har levet højt på stenbrud og fiskeri. Byen er også kendt som Martin Andersen Nexøs hjemby og tiltrækker den dag i dag kunstnere og studerende - bl.a. til Kunstakademiets Designskole.

Vi fortsætter via Paradisbakkerne med den kendte Rokkesten til Svaneke, hvor vi holder frokostpause på det kendte Svaneke Røgeri. Med bunden lagt er det tid til en rundvisning på det efterhånden landskendte Svaneke Bryghus, der startede som et iværksættereventyr i år 2000.

 

Eftermiddagen slutter i Nyker, hvor ejeren af den lokale smedje fortæller om rundkirkerne på Bornholm, deres formål og placering rundt om på øen. Jo, der var en ide med det hele!

Og så er det vist på tide at sætte kursen mod Balka Søbad igen – måske hjem til et lille hvil!

        

Søndag d. 18. oktober

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Gudhjem, hvor endnu en bornholmsk ildsjæl viser os rundt i det ukendte Gudhjem kombineret med en naturvandring. Undervejs hører vi om Gudhjems 2000 år gamle historie fra jernalderen og næsten op til vore dage.

Herefter bliver der tid til at opleve Gudhjem på egen hånd. Her er der flere muligheder for at spise frokost (ej inkl.), medmindre naturen (Helligdomsklipperne) udenfor byen frister mere.

 

Fra Gudhjem fortsætter vi op omkring Bornholms nordspids med Allinge og Hammer Havn, hvorfra der er den flotteste udsigt op til Hammershus. Her får vi historien om fæstningens betydning for hele øen inden vi fortsætter sydpå.

Vi holder kaffepause ved Vang og tager en kort gåtur ud til Vang Pier – en mole anlagt for udskibning af byggemateriale fra Vang Granitbrud.

Fra Vang fortsætter vi gennem Hasle inden vi stikker på tværs af øen via Åkirkeby og tilbage til Hotel Balka Søbad.

Kl. 18.30        Middag på hotellet.

 

Mandag d. 19. oktober

Efter morgenmaden forlader vi Hotel Balka Søbad og kører mod Åkirkeby, hvor vi får fortællingen om Aa kirke, der har haft en helt speciel rolle i Bornholms historie.

Lige udenfor byen besøger vi Bornholms Landbrug & Fødevarer, hvor vi hører om, hvordan bornholmske bønder arbejder med og forfiner specialprodukter og således har formået at vende deres geografiske beliggenhed til en fordel.

Fra Åkirkeby går turen videre til Rønne, hvor færgen venter.

Kl. 13.30        Afrejse fra Rønne med færge til Ystad.

Ca. 14.50       Ankomst Ystad. Herfra via Øresundsbron mod Sjælland og Jylland. Mulighed for afstigning ved Kbh. Lufthavn, Ølby st. og videre over Sjælland/Fyn mod Aalborg.

ca. 22.00       Ankomst Støvring.

Ret til ændringer forbeholdes

Priser:

  • Grundpris pr. person               3.995,- kr.
  • Tillæg for eneværelse             1 .000,- kr.

Grundprisen inkluderer:

  • Bustransport og udflugter i h.t. program
  • 3 overnatninger i dobbeltværelse inkl. halvpension
  • Rejseleder
  • Alle obligatoriske afgifter og færgebilletter inkl. dansk moms

Grundprisen inkluderer ikke: Yderligere måltider, drikkevarer - ej heller evt. entreudgifter, hvor der opkræves et beløb pr. person. Afsæt ca. 100 kr. til dette.

Rejserforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Danmark

Tilmelding: Der er flere muligheder:

Kontakt: Olesens Busser på tlf. 9837 1150 eller send en mail til info@olesens-busser.dk eller

Kontakt: Fogt Studie- og Grupperejser på tlf. 6914 1300 eller på send tilmelding via www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket

Herefter fremsender vi faktura på rejsens fulde pris til betaling ved modtagelsen.

Hotelkvalitet: Hotel Balka Søbad er et 3-stjernet hotel beliggende et par hundrede meter fra Østersøen lige syd for Nexø. Hotellet har haft samme ejere siden det blev bygget i 1970’erne og er løbende vedligeholdt og altså i god stand

Vi har benyttet Hotel Balka Søbad i flere år i forbindelse med Folkemødet på Bornholm og kender det for dets gode køkken, det overdådige morgenbord og den venlige betjening.  Alle værelser med bad/douche, radio/tv, telefon, wi-fi og køkkenniche med køleskab og kogeplader. På hotellet findes restaurant og bar. Se evt. http://www.hotel-balkasoebad.dk/

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, der dedtte muligt, såfremt en anden enerejsende af amme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse - også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom elle lign. På Hotel Balka Søbad er der mulighed for at sove sammen -emn hver for sig, dvs. i en lejlighed med 2 soveværelser, fælles stue og bad.

Buskvalitet: Vi kører i røgfri 4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med klapborde og fodstøtter, toilet, køkken og køleskab, wi-fi, radio/cd-afspiller m. mikrofon og video.

Rejsen genneføres i h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.