Højskoledage Bornholm

11. - 15. oktober 2020

                        

Med Kirsten Bruun & Peter Juel-Jensen 

  

Udskiv printervenlig PDF-version

I asken fra enhver krise ligger nye muligheder og venter – coronakrisen er ingen undtagelse. Den har på kort tid forandret en hel generations liv og perspektiv. Det giver anledning til at stoppe op og tænke over, hvad vi kan lære af krisen og hvilke nye muligheder, det giver.

På denne baggrund indbyder vi til ”Højskoledage på Bornholm”, hvor vi sammen med politikere og andet godtfolk får mulighed for at diskutere, hvordan vi kan få det bedste ud af situationen – menneskeligt, sundhedsmæssigt, socialt og økonomisk - på lokalt- og landsplan samt i det store perspektiv i Europa og globalt.

Kirsten Bruun og Peter Juel-Jensen( MF) står bag programmet og er tovholdere undervejs. Her er muligheden for at blive udfordret, lade sig inspirere og komme med gode ideer. Velkommen til Højskoledage på Bornholm.

Foreløbigt program:

Søndag d. 11.oktober

Kl. 08.00 Afrejse fra Olesens Busser, Hobrovej 172, Støvring – mulighed for parkering! Udrejse via Storebælts- & Øresundsbron til Ystad. Undervejs mod København mulighed for påstigning i.h.t. nærmere aftale. 

Kl. 13.30 Afrejse fra Ølby Station

Kl. 14.00 Afrejse fra Københavns Lufthavn, turistbusparkering ved terminal 3

Kl. 16.30 Afrejse fra Ystad med Bornholmslinien

Ca. 17.50 Ankomst Rønne - herfra videre til Hotel Balka Søbad

Ca. 18.45 Efter ankomst indkvartering og fælles middagAften

Aften - Velkomst og introduktion til de kommende dages program

Mandag d. 12. oktober

Kl. 09.00 Velkomst ved Hotelchef Michael Pedersen: Hvordan har COVID-19 påvirket os, vore leverandører og Bornholm som turistdestination. En anderledes sæson 2020.

Herefter oplæg ved Anni Matthiesen (MF) og Peter Juel-Jensen (MF):  Når en krise slutter dukker nye muligheder op.          Krisen har både på kort og lang sigt forandret vores liv og pespektiv. Mindre erhverv, landdistrikter og turisme har betalt en høj pris. Hvordan får vi fremtidssikret vores erhvervsliv samt gennemtænkt den økonomiske genopretning?

Kaffepause

Debat om vores udfordringer på baggrund af formiddagens indlæg.

Kl. 12.00   Frokost

Kl. 13.40   Busafgang mod Svaneke

Kl. 14.00   Besøg på Svaneke Bryghus med rundvisning på bryggeriet.

Herefter møde med Maria Barslund, formand for  Gourmet Bornholm, der beretter om historien bag ”det  bornholmske fødevaremirakel”. Eksempel til efterfølgelse.

 

 

Kl. 17.00 Besøg på Vingården Lille Gadegård, Bornholms og måske Danmarks største vingård, der udover vin også gør det i fx whisky – produkter, man ikke ligefrem forbinder med Danmark. Jesper Paulsen fortæller om gården og alle dens aktiviteter, inden vi spiser middag i gårdens restaurant

Tirsdag d. 13. oktober:

Kl. 09.00   Er vi som mennesker blevet stærkere under coronakrisen og hvilke muligheder for kulturelt og åndeligt fællesskab giver det i fremtiden? Oplæg efterfulgt af debat. Kaffepause undervejs

Kl. 11.30   Busafgang til Svaneke Røgeri, hvor vi holder frokostpause (ej inkl.). Herfra videre via Gudhjem og Allinge og Vang Pier med Peter Juel-Jensen som turleder.

 

Kl. 15.30   Besøg I Nyker, hvor vi besøger tekstildesigner Bente Hammer, der siden 1987 har drevet virksomhed i Nyker gl. smedje. Herefter besøger vi Nyker Kirke, hvor Jørgen Hammer fortæller om de bornholmske kirkers interessante historiske og kulturelle betydning for øen.

 Herfra retur til Hotel Balka Søbad, hvor middagen venter.

Pernille Kofod Lydolp, direktør for Destination Bornholm, har boet det meste af sit liv på Bornholm- Hun causerer tirsdag aften over emnet Danmark og verden set med bornholmske øjne".  

 

 

Onsdag d. 14. oktober:

kl. 09.00 Coronakrisen har udfordret os på mange områder – ikke mindst vort sundhedsområde. Hvad har det lært os og hvordan skal fremtidens sundhedsvæsen indrettes? Oplæg ved Knud Andersen, tidl. amtsborgmester og regionsrådsmedlem.

Kaffepause

Herefter debat om fremtiden for sundhedsvæsenet

Kl. 12.oo   Frokost

Efter frokost busafgang til Bornholmertårnet, Dueodde Lyttecentral hvor vi får et indblik i lyttepostens funktion under den kolde krig. Herefter fortæller en repræsentant for III  Opklaringsbataljon, der er hjemmehørende på Almegårds Kaserne om Bornholms militære og  sikkerhedspolitiske betydning i den aktuelle situation

Tilbage på Hotel Balka Søbad giver tidl. minister Ulla Tørnæs (MF) en vurdering af den aktuelle økonomiske og sikkerhedspolitiske situation, herunder usikkerheden omkring samarbejdet i EU og på tværs af Atlanten samt udfordringerne på det afrikanske kontinent: Hvad betyder det for Europa og vores fremtid?

 

Kl. 18.30   Afslutningsmiddag og afslutning med fælles underholdning

Torsdag d. 15. oktober

09.15  Afrejse fra Balka Søbad

10.30  Afrejse fra Rønne med færge til Ystad

ca. 11.50  Ankomst til Ystad. Herfra via Øresundsbron mod Sjælland og Jylland. Mulighed for afstigning ved Kbh. Lufthavn, Ølby st. og videre over Sjælland/Fyn mod Aalborg.

ca. 19.00  Ankomst til Støvring

Ret til ændringer forbeholdes!

Priser:

  • Grundpris pr. person     5.995,- kr.
  • Medlemspris                  5.595,- kr.
  • Tillæg for eneværelse    1.400,- kr.

Grundprisen inkluderer:

  • Bustransport som ovenfor nævnt
  • 4 overnatninger i dobbeltværelse inkl. halvpension & 2 x frokost
  • Alle foredrag og udflugter/besøg
  • Alle obligatoriske afgifter, færgebilletter og ikke mindst dansk moms.

Grundprisen inkluderer ikke: Yderligere måltider, drikkevarer o.l.

 

Tilmelding/betaling

Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på: www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket 

Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Deltagelse er mulig for alle. Hvis du er medlem af Venstre, så husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”. Så deltager du til medlemspris.   Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til: rejsmed@fogtrejser.dk

Efter modtagelse af din tilmelding fremsender vi faktura på rejsens pris til betaling ved modtagelsen.

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker i Danmark

Hotelkvalitet: Hotel Balka Søbad er et 3-stjernet hotel beliggende et par hundrede meter fra Østersøen lige syd for Nexø. Hotellet har haft samme ejere siden det blev bygget i 1970’erne og er løbende vedligeholdt og altså i god stand.

Vi har benyttet Hotel Balka Søbad i flere år i forbindelse med Folkemødet på Bornholm og kender det for dets gode køkken, det overdådige morgenbord og den venlige betjening.  Alle værelser er med bad/douche, radio/tv, telefon, wi-fi og køkkenniche med køleskab og kogeplader. På hotellet findes restaurant og bar. Se evt. http://www.hotel-balkasoebad.dk/ 

 

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt, såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

På Hotel Balka Søbad er der mulighed for at sove sammen – men hver for sig, dvs. i en lejlighed med 2 soveværelser, fælles stue og bad.

Buskvalitet: Vi kører i røgfri 4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med klapborde og fodstøtter, toilet, køkken og køleskab, wi-fi, radio/CD-afspiller m.  mikrofon og video. 

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.