Gelenau, Sachsen

 

         

Forårsrejse til Rebild Kommunes Venskabsby

Gelenau, Sachsen

12. - 18. maj 2019

Udskriv printervenlig PDF-fil

På initiativ af Venskabsbyarbejdsgruppen tilbyder Olesens Busser og Fogt Rejser denne forårsrejse til det sydøstlige Tyskland, hvor vi takket være gode forbindelser i området kan tilbyde et spændende program. Ud over Gelenau skal vi også besøge Dresden og Karlovy Vary – begge byer, der af vidt forskellige årsager har skrevet sig ind i Europas historie.

Under opholdet bor vi i byen Chemnitz (tidl. Karl-Marx-Stadt), der under industrialiseringen hørte til blandt Tysklands vigtigste industribyer. Chemnitz er smukt beliggende for foden af Erzgebirge - bjergkæden, der her danner grænse mellem Tyskland og Tjekkiet.

                                                      

Fra Chemnitz er der ca. en halv times kørsel til Gelenau, hvor vi tilbringer 2 dage i selskab med de lokale. Programmet i Gelenau tilrettelægges i samarbejde med lokale kontakter, således at vi får et indblik i områdets omskiftelige historie og i, hvordan det er at bo her nutildags.

I rejsen er også inkluderet 2 udflugter til henholdsvis kulturbyen Dresden, der nærmest blev udryddet i slutningen af 2. verdenskrig og til den kendte kurby Kalovy Vary  (tysk: Karlsbad) på den sydlige side af Erzgebirge i Tjekkiet, hvortil folk valfarter fra hele Europa for at få et mudderbad eller det, der er værre. 

På hjemrejsen bliver der tid til at besøge Leipzig, der siden middelalderen har været et vigtigt handelscentrum og kendt for sine årlige messer, der specielt i DDR-tiden var landets vindue mod Vesten. Byen er også kendt for sit kulturliv, herunder 3 verdensberømte komponister, Bach, Mendelsohn og Wagner. 

Har du lyst til at opleve denne for mange danskere ukendte del af Tyskland, så tag med på denne rejse til Gelenau og omegn – og tag gerne naboen med.

6 dage / 4995,- kr.

Program

Søndag d. 12. maj

Kl. 06.00        Afrejse fra Shell, Hobrovej i Støvring. Mulighed for påstigning ned gennem Jylland. Vi kører via landegrænsen, Hamborg, Hannover og Leipzig mod Chemnitz (ca. 11 km fra Gelenau) med passende pauser undervejs.

Ca. 20.00  Ankomst Chemnitz – indkvartering på Dorint Kongress Hotel*** efterfulgt af middag

 

Mandag d. 13. maj

Heldagsprogram i Gelenau, hvor vi ser byen og dens rådhus. Programmet mandag og onsdag tilrettelægges i samarbejde med Gelenaus borgmestersekretær.  Vi forventer at der en af dagene arrangeres fælles frokost eller middag i Gelenau mod betaling af et mindre beløb.

Tirsdag d. 14. maj

Heldagsudflugt til Dresden, hvor der bliver byrundtur med lokal guide om formiddagen. Mulighed for sejltur på Elben på eftermiddagen inden vi returnerer til Chemnitz.

 

Onsdag d. 15. maj

Heldagsprogram i Gelenau og omegn i.h.t. nærmere aftale.

Torsdag d. 16. maj

Dagsudflugt til den kendte kurby Karlovy Vary, beliggende på den sydlige side af Erzgebirge. Også her viser en lokal guide os rundt. På hjemvejen mulighed for en togtur med veterantog fra Oberwiesenthal ved den tjekkiske grænse til Cranzahl – ca. 1 time.

Om aftenen middag på hotellet.

 

Fredag d. 17. maj

Efter morgenmaden afrejse fra Chemnitz mod Leipzig, ca. 1½ times kørsel. I Leipzig byrundtur med lokal guide. Eftermiddagen fri til frokost og andre fornøjelser. Herefter fortsættes til Hotel Belmondo**** i Wiedemar (nordvest for Leipzig) for aftensmad og overnatning.

Lørdag d. 18. maj

Kl. 08.00        Afrejse fra Wiedemar mod Støvring med passende pauser (herunder

indkøbspause ved grænsen) undervejs.

Ca. 21.00       Hjemkomst Støvring.

Ret til ændringer forbeholdes

Priser pr. person:

  • Grundpris i dobbeltværelse                     4.995,- kr.
  • Tillæg for enkeltværelse                         1.000,- kr.

Grundprisen inkluderer:

  • Bustransport i 7 dage med 1 chauffør (på udrejsen dog 2)
  • 5 overnatninger i Chemnitz - heraf 3 inkl. morgenmad og 2 inkl. halvpension
  • 1 overnatning i Wiedemar inkl. halvpension
  • 3 lokale guider som anført i program
  • Dansk rejseleder
  • Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling: Til Fogt Studie- & Grupperejser på tlf. 6914 1300 eller via mail til rejsmed@fogtrejser.dk eller benyt https://www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket

Ved tilmelding bedes følgende oplyst: Fulde navn som i pas, fødselsdato samt ønske om påstigningssted (hvis ikke Olesens Busser, Hobrovej 172, Støvring).

Endvidere bedes oplyst faktureringsadresse, tlf.nr. samt email-adresse.

Herefter fremsender vi faktura på depositum, 1.000 kr. pr. person. Restbeløbet faktureres til betaling medio marts 2019.

Rejseforsikring: Det gule sygesikringskort dækker ikke udenfor Danmark. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport bør derfor tegnes inden afrejsen. Kontakt dit forsikringsselskab eller spørg Fogt Rejser. Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes.

Hotelkvalitet:

Chemnitz: 3-stjernet hotel beliggende nær centrum i Chemnitz. På hotellet forefindes konferencefaciliteter.

Wiedemar: 4-stjernet hotel beliggende i erhvervsområde nordvest for Leipzig.

Fælles for begge hoteller: Alle værelser med bad/douche, radio/telefon, tv og minibar. Der forefindes restaurant og bar på begge hoteller.

Buskvalitet: Vi kører i røgfri 4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med klapborde og fodstøtter, toilet, køkken og køleskab, wi-fi, radio/CD-afspiller m. mikrofon og video.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.