Mød foråret i Det ukendte Spanien - Toledo-Extremadura-Madrid

7. - 15. april 2018

Udskriv printervenlig PDF-version

De fleste kender til Spanien: Sol, Strand og vand ud til Middelhavet eller spændende storbyer som Barelona, Madrid eller Sevilla. Men Spanien har andet at byde på:

Det for de fleste nordboere ukendte område Extremadura, der ligger ved grænsen til Portugal, ca. midtvejs mellem Lissabon og Madrid.

Extremadura er en "autonom" region på størrelse med Danmark, men med kun ca. 1,1 mill. indbyggere. Området er først og fremmest kendt for sin overvældende natur med bakkedale, bjerge, kløfter og floder hvor store områder er nationalparker med spændende fugleliv, der tiltgrækker fugleinteresserede fra hele Europa.

Man føler også historiens vingesus i Extremadura. Fra omkring Kristi fødsel slog romerne sig ned i dette frugtbare område, hvor gamle soldater fik lov til at nyde et velfortjent otium. Vi besøger fx byen Mérida, der under navnet Emerita blev hovedstad i den romerske provins Lusitania og centrum for erobringen af den nordvestlige del af den iberiske halvø.

I dag minder det romerske teater og amfiteater, broen over floden Guadiana samt flere templer om byens storhedstid med ca. 40.000 indbyggere - størrelsen taget i betragtning næsten mere imponerende end det gamle Rom og med god grund medtaget på UNESCOS verdensarvs liste!

 

På vej fra Madrid til Extremadura besøger vi Toledo, den tidligere kongeby ca. 80 km syd for Madrid og en af de flotteste byer i hele Spanien, kendt for sit smukke gamle centrum, hvor forskellige religioner over flere hundrede år har sat sine tydelige spor!

I Extremadura besøger vi det for spanierne berømte pilgrimsmål Guadalupe med sit overdådige kloster. Vi besøger også den lille by Trujillo, hvor der fra maurernes gamle slot er en betagende udsigt over hele området.

 

Extremadura er også kendt for Nationalparken Monfragüe, der med sine ca. 18.000 ha også er udpeget som et fuglebeskyttelsesområde. Parken strækker sig langs Tagus-floden i øst-vestlig retning og her findes gode forhold for rovfugle som gribbe og ørne, ligesom den sorte stork og hornuglen yngler her.

I Extremadura har vi base i regionens flotte gamle hovedby Caceres, hvorfra vi kører dagsudflugter ligesom der bliver tid til at udforske byen.

Vor rejse til det ukendte Spanien sluttes af med et ophold i hovedstaden Madrid, der med sine op mod 6 mio indbyggere er Europas 3. største by og Spaniens kulturelle, politiske og økonomiske centrum. En lokal guide tager os med på byrundtur ligesom der bliver god tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Er man bare lidt interesseret i kunst er Pradomuseet absolut et besøg værd.

Med denne rejse vil vi gerne vise, at Spanien i høj grad også kan byde på historie, kultur og natur.

Vil du gerne opleve det ”rigtige” Spanien, så er denne rejse noget for dig.

 

Program dag for dag

Lørdag d. 7. april

 • kl. 10.05    Afrejse fra Billund via Amsterdam– Ankomst Madrid ca. 16.25
 • kl. 12.30    Afrejse fra Oslo Gardermoen via München – ankomst Madrid ca. 18.40
 • kl. 12.45   Afrejse fra København via München – Ankomst Madrid ca. 18.05

Herefter bustransfer fra Madrid til Toledo, den gamle kongeby beliggende ca. 80 km sydvest for Madrid med ankomst om aftenen. Her indkvarteres vi på:

Hotel Real de Toledo***

C/ Real Del Arrabal 4

SP-45003 Toledo, Spain Tlf: +34 925229300     se evt. www.hotelrealdetoledo.es

Om aftenen middag på hotellet.

Søndag d. 8. april

Fra romertiden og frem til det 16. århundrede var Toledo en af de vigtigste byer på den iberiske halvø. Byen bærer præg af, at den i forskellige sammenhænge og under forskellige statsdannelser var et politisk og religiøst magtcentrum. Byen har i årtusinder især været kendt for fremstillingen af sværd, dolke og lignende våben og gjorde sig med 26 seværdigheder i eller nær centrum fortjent til at komme på

UNESCOs verdensarvs liste i 1987. Vores guide viser os rundt, så vi får det fulde udbytte af et besøg i byen.

Mandag d. 9. april

Efter morgenmaden forlader vi byen og sætter kursen mod Extremadura og

Guadalupe. Klosteret Santa Maria de Guadalupe (opkaldt efter floden af samme navn) var i 400 år blandt de mest betydningsfulde klostre i Spanien og kom i 1993 på UNESCOs verdensarvsliste. Klosteret har op gennem tiden haft gode forbindelser til den nye verden – måske fordi Columbus lagde vejen forbi, da han kom hjem fra sin første opdagelsesrejse til Amerika! Navnet Guadalupe er udover at være et pigenavn også et meget anvendt stednavn (byer, bjerge, floder), primært i Latinamerika, hvor den katolske kirke har stor indflydelse.

Fra Guadalupe fortsætter vi til Trujillo, hvor den gamle bydel er smukt beliggende på en bakketop med Pizarro familiens hjem og det stadig imponerende mauriske fort, hvorfra udsigten er bjergtagende!

 

Fra Trujillo fortsætter vi videre til Caceres, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Indkvartering på:

Hotel Alcantara***

Av. Virgen de Guadalupe, 14,

SP-10001 Cáceres       TLf. +34 927 22 39 00 se evt. hotelalcantaracaceres.com.

Om aftenen middag på hotellet.

Tirsdag d. 10. april (næsten hviledag)

Efter morgenmaden viser vores guide os rundt i sin hjemby Caceres, Extremaduras ”hovedstad”, der siden 1986 har været på UNESCOs verdensarvsliste pga. sit gamle centrum med en blandet byggestil fra romerne, maurerne, gotikken og renæssancen. Efter en introduktion til byen er det bedst at se byens gamle centrum med middelalder bydelen og det jødiske kvarter på egen hånd og i eget tempo. Der bliver frokostpause på egen hånd inden vi om eftermiddagen fortsætter til et af Europas største storkereservater, som ligger vest for byen. Om aftenen middag på hotellet.

Onsdag d. 11. april

Efter tidlig morgenmad kører vi gennem Monfragüe Nationalparken med flere stop – bl.a. ved parkens besøgscenter. Herfra fortsætter vi til Plasencia, kendt som en markedsby der har en bymur med 6 byporte og 68 tårne. Byen hører til de ”nyere” i Extremadura, grundlagt i 1186, hvor Kong Alfonso VIII byggede et fort ved floden Jerte, som skulle markere kongerigets sydvestlige grænse. Byens gamle centrum er med sine mange bygningsværker fra 14-1500 tallet (samt 2 katedraler) og sine mange smalle stræder ret så anderledes fra andre byer i Extremadura.

Om eftermiddagen fortsætter vi til området ”la Vera” i Tietar dalen ved foden af Sierra de Gredos. La Vera består af 18 landsbyer, hvoraf de 5 er udnævnt til ”historisk/kunstneriske” områder med deres særprægede arkitektur og byplan (eller mangel på samme). De mange kilder og vandløb giver området et meget mildt klima og gør området velegnet til landbrug men sandelig også turisme!

Om aftenen middag på hotellet.

 

Torsdag d. 12. april

Om formiddagen rundtur i den spændende by Mérida, hvor vi både ser det gamle romerske teater og amfiteater, det romerske fort og Dianas Tempel. En spændende oplevelse, hvor der ikke blot fortælles om bygningerne, men også om livet i romertiden og ligeså om, hvorfor hele området er så velbevaret.

Efter rundvisningen bliver der lejlighed til at holde frokostpause og/eller besøge det nye romerske museum på egen hånd.

 

Om eftermiddagen besøger vi en vingård syd for Mérida i et område, som de færreste kendere af spanske vine har hørt om: Ribera de Guadiana, et af de nyeste DO-områder i Spanien – se evt. http://www.riberadelguadiana.eu/ I modsætning til alle andre områder er man indenfor vinproduktionen ikke bundet af historiske regler og traditioner – man benytter sig af de nyeste metoder og med et godt resultat! Efter en lang og spændende dag er vi tilbage på hotellet i Caceres først på aftenen, hvor middagen venter.

 

Fredag d. 13. april

Efter morgenmaden forlader vi hotellet med kurs mod Madrid. Undervejs holder vi tidlig frokostpause, da vi efter ankomst til Madrid kører direkte på byrundtur med en lokal guide. Vi får et overblik over Madrid og ser de vigtigste seværdigheder (som der er mange af), således vi er klar til at se byen på egen hånd næste dag. Sidst på eftermiddagen indkvartering på:

RafaelHoteles Atocha****

Méndez Álvaro, 30

SP-28045 Madrid (Madrid)           tlf. (+34) 914 688 100

Se evt. http://www.rafaelhoteles.com/en/accommodation-4-5-star-hotels-in/atocha-madrid-city-centre-near-renfe-train-station/

Lørdag d. 14. april

Hele dagen er fri til opdagelser på egen hånd. Bemærk, at i Madrid er der mange interessante museer. Dette gælder fx Thyssen museet, Prado museet (65+ halv pris) og Reina Sofia Museet.

Om aftenen fælles middag på restaurant på/nær hotellet.

Søndag d. 15. april

Efter en uge med mange oplevelser i det nu ikke mere ukendte Spanien er det tid at vende næsen mod nordligere og køligere himmelstrøg. Derfor vil vi efter morgenmaden forlade hotellet og køre til Madrids Lufthavn.

Kl. 08.30  Afrejse fra Madrid mod København via Frankfurt - hjemkomst ca. 14.15

Kl. 08.00  Afrejse fra  Madrid  mod/via Oslo (ank. 11.35) og Billund (ank. 13.40) 

Ret til ændringer forbeholdes.

Priser:

 • Pris pr. person i dobbeltværelse                   9.995,- kr
 • Tillæg for enkeltværelse                                1.950,- kr.
 • Tillæg ab Billund                                                 500,-kr.
 • Sygdomsafbestillingsforsikring                    ca. 6% af pris

Grundprisen inkluderer:

 • Flytransport København/Oslo - Madrid/retur på økonomiklasse
 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på 3- og 4- stjernede hoteller incl. morgenmad
 • 6 måltider som beskrevet i program
 • Alle udflugter og besøg som indgår i programmet
 • Lokal engelsktalende guide*
 • Alle obligatoriske afgifter

Grundpriser inkluderer ikke: Yderligere måltider, drikkevarer, evt. entreudgifter udenfor program o. lign.

*) Vores lokale guide, Marco, er et utroligt vidende menneske og taler et meget let forståeligt engelsk. Skulle man blive forhindret, vil en dansk rejseleder også medfølge på hele rejsen.

 

Lidt om Fogt Studie- og Grupperejser

Fogt Studie- og Grupperejser er dannet i 1986 af Jens Frode Fogt og har således over 30 år på bagen. Som navnet antyder, har vi specialiseret os i alle former for grupperejser med et større eller mindre islæt af fagligt program. Vor kundekreds består af foreninger, politiske partier, offentlige institutioner, firmaer og ansatte ved uddannelsesinstitutioner ligesom vi arrangerer en del læserrejser for forskellige dagblade og ugeaviser. Derudover arrangerer vi rejer, som der her omtalte, for en stadig større skare af trofaste gæster.

Siden 2001 har vi holdt til i Vordingborg på det alelrsydligste Sjælland - indtil da havde vi kontor i København, senest i Holbergsgade lige ved broen over Nyhavn. I Vordingborg er der mere luft og lettere at få en parkeringsplads og vore kunder er stadig 30 cm væk - pr. telefon eller via mail!

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding: Til Fogt Studie- & Grupperejser på tlf. 69 14 13 00 eller via e-mail til rejsmed@fogtrejser.dk.  Ved tilmelding bedes oplyst fulde navn som i pas, adresse, telefonnummer, evt. e-mailadresse samt ønsker om enkeltværelse og evt. sygdomsafbestillingsforsikring.

Betaling: Efter tilmelding fremsendes faktura på depositum, 2.000,- kr. pr. pers. + evt. afbestillingsforsikring samt faktura på restløbet, som forfalder til betaling 61 dage før afrejsen eller ved modtagelsen.

Bemærk: Der må påregnes udgifter til drikkepenge til lokale guider og chauffør, i alt 20 € pr. deltager.

Rejseforsikring: Fra. 1. august 2014 dækker det gule sygesikringskort ikke ved rejser til udlandet. Bestil det blå EU-sygesikringskort hos din kommune og køb en helårsrejseforsikring for at være sikret – også for hjemtransport! Yderligere oplysninger om forsikringsmuligheder fås hos Fogt Studie- & Grupperejser.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt, såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra p.g.a. sygdom eller lignende.

Hotelkvalitet: Undervejs bor vi på gode 3- & 4-stjernede hoteller, hvor man føler sig godt tilpas i en afslappet atmosfære. Alle værelser har bad el. douche, radio/tv og telefon. På hotellerne forefindes restaurant, cafe og mødelokaler.

Bemærk venligst: I Spanien begynder dagen sent og slutter sent. Det kan derfor ikke forventes, at middage, der er inkluderet i rejsen, serveres tidligere end kl. 20.00!

Valuta: 1 EUR = ca. 7,50 DKK. Betalings- & kreditkort (Visa, Diners Club, Master Card m.m.) kan benyttes på hoteller, på restauranter og i de fleste forretninger.

Flyselskab: Ved programmets udarbejdelse var alle flytabeller endnu ikke på plads. M.h.p. mindst mulig ventetid for vore gæster tager vi derfor forbehold for ændringer i ud- & hjemrejseplanen indtil endelig flytabel for alle relevante flyselskaber foreligger.

Vejret: Gennemsnitstemperaturen i det centrale Spanien i april måned svarer til temperaturen i Danmark i juni, så vi rejser næsten sommeren i møde. Medbring let overtøj og gode travesko.

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser, der fremsendes med faktura.

Husk gyldigt PAS!